Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

Gün + Partners Avukatlık Bürosu (“Gün+Partners”) ve Gün Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi (“Gün Danışmanlık”) (birlikte “Gün” olarak anılacaktır) olarak özel hayatın ve kişisel verilerin gizliliğinin korunmasına önem veriyoruz. Gün olarak veri sorumlusu sıfatıyla, sizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesi hususunda bilgilendirmek isteriz.

Web sitemiz üzerinde bulunan ilgili bölümler altındaki formlar aracılığı ile kişisel verilerin işlenmesi amaçları ve kapsamları hakkında ilgili bölümlere özel aydınlatma metinleri ayrıca hazırlanmıştır. Bunun yanında çalışanlarımız, çalışan adaylarımız ve stajyerlerimiz ile ofisimize gelen ziyaretçilerimize ilişkin aydınlatma metinlerimiz de ayrıca mevcuttur. 

Bu aydınlatma metni ile, web sitemizi ziyaret eden ziyaretçiler ile iş ortaklarımız, müvekkillerimiz ve müvekkil adaylarımızın faaliyetlerimiz kapsamında işlenen kişisel verileri hakkında bilgi vermek isteriz.

Ne Tür Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla ve Hangi Hukuki Nedene Dayanarak İşliyoruz?

Web Sitesi Ziyaretçilerimiz

Web sitemizi ziyaret eden ziyaretçilerimizin IP adreslerini, kullanıcı verilerini sınıflandırmak ve değerlendirmek, web sitesi analitiği ve iyileştirmeleri için ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacı ile web sitesinin özellik ve fonksiyonlarının nasıl kullanıldığını anlamak üzere, Kanun madde 5/2 (f) kapsamında temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla veri işlemenin meşru menfaatlerimizin korunması için gerekli olması hukuki nedeni ile işliyoruz.

Ayrıca, web sitemiz bazı sosyal medya hesaplarımıza ilişkin bağlantılar içermektedir. İlgili sosyal medya sağlayıcıların sembollerine tıklamak suretiyle söz konusu sosyal medya hesaplarımıza ayrıca erişiminiz söz konusu olabilir. Söz konusu sosyal ağlar kişisel verilerinizi ayrıca toplayabilir ve işleyebilir. Bu toplanan veriler ve veri işleme faaliyetleri üzerinde herhangi bir kontrolümüz yoktur. Söz konusu sosyal medya hesaplarınıza erişmeniz halinde, ilgili sosyal medya sağlayıcı kuruluşlar tarafından yayınlanan gizlilik bildirimlerini ve kullanım şartlarını incelemenizi öneririz.

İnternet sitemiz ya da diğer iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle herhangi bir bilgi paylaşmasanız dahi internet sitemizi ziyaretiniz sırasında elde edilebilecek diğer veriler için çerez politikamıza bakabilirsiniz. Şimdiden belirtebiliriz ki çerez politikamız uyarınca, yalnızca internet sitemizi ziyaret deneyimizin ihtiyaçlarınızı karşılaması amacıyla ve analitik amaçla çok sınırlı çerez türleri kullanılmaktadır. Ziyaretiniz sırasında, internet tarayıcınızın dili, bulunduğunuz saat dilimi, sayfalarımızda geçirilen süre ve arama motoru optimizasyon bilgileri vb. bilgiler elde edilmektedir ve kullandığımız araçlar vasıtasıyla internet sitemize yapılan ziyaretlere ilişkin bilgiler, bizlerle (hangi ülkeden kaç ziyaretçi olduğu gibi) anonim ve kümülatif olarak paylaşılmaktadır. Kullandığımız araçlar, işlediği kişisel verileri bizlerle paylaşmamaktadır.

Müvekkillerimiz

Müvekkillerimizin kişisel verileri ya da kurumsal müvekkillerimizin temsilcilerinin/ yetkililerinin/çalışanlarının kişisel verileri, müvekkillerimiz ile yürütmekte olduğumuz danışmanlık hizmeti ya da dava süreçleri çerçevesinde, müvekkillerimize hizmet verilmesi ve müvekkillerimizin temsil edilmesi amaçlarıyla, müvekkillerimiz ile vekalet ilişkisi kurulması ya da hizmet sözleşmesi akdedilmesi ve görevlerin ifa edilmesi kapsamında Kanun madde 5/2 (c) uyarınca bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması hukuki sebebi ile işlenmektedir.

Ayrıca müvekkillerimizin kişisel verileri ya da kurumsal müvekkillerimizin temsilcilerinin/ yetkililerinin/çalışanlarının kişisel verileri, müvekkillerimiz ile olan iş ilişkilerimizin yönetilmesi, kendileri ile iletişim kurulması, müvekkillerimizin hukuki gelişme ve yeniliklerden haberdar edilmesi amacı ile Kanun madde 5/2 (f) uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla veri işlemenin meşru menfaatlerimizin korunması için gerekli olması hukuki sebebi ile işlenmektedir.  

İş Ortaklarımız

İş ortaklarımız/tedarikçilerimizin kişisel verileri ya da kurumsal iş ortakları ya da tedarikçilerimizin temsilcilerinin/yetkililerinin/çalışanlarının kişisel verileri, iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz ile sözleşmelerin akdedilmesi ve ifa edilmesi amaçlarıyla Kanun madde 5/2 (c) uyarınca bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması hukuki sebebi ile işlenmektedir. Ayrıca, kişisel veriler, iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz ile olan ilişkilerimizin yönetilmesi, iletişim kurulması, kendilerinin hukuki gelişmelerden ve yeniliklerden haberdar edilmesi amacı ile Kanun madde 5/2 (f) kapsamında meşru menfaatlerimizin korunması için gerekli olması hukuki sebebi ile işlenmektedir.

Müvekkil Adaylarımız ve Paydaşlarımız

Tarafımızdan hizmet almak için teklif isteyen müvekkil adaylarının, kurumsal müvekkil adaylarının temsilcilerinin/yetkililerinin/çalışanlarının; etkinliklerde biraraya gelerek tanıştığımız ya da kamuya açık kaynaklardan hukuka uygun şekilde elde ettiğimiz ilgili kişilerin, paydaşlarımızın, akademisyenlerin ve meslektaşlarımızın kişisel verileri, Gün tarafından kullanılan yazılım kapsamında kontakt yönetimi, bu kişiler ile iletişim kurulması ve bu kişilerin hukuki yenilikler ve gelişmeler ile etkinliklerden haberdar edilmeleri amacıyla Kanun madde 5/2(f) kapsamında temel hak ve özgürlüklere zarar vermemek kaydıyla veri işlemenin meşru menfaatlerimizin korunması için gerekli olması hukuki sebebi ile işlenmektedir.

 

Ayrıca, web sitesi ziyaretçilerimiz, müvekkillerimiz, iş ortaklarımız, müvekkil adaylarımız ve paydaşlarımızın kişisel verileri resmi makamlarca ilgili mevzuata uygun şekilde talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapılması zorunda olunan durumlarda resmi makamlara açık rızanız olmaksızın açıklanabilecektir. Web sitesi ziyaretçilerimiz, müvekkillerimiz, iş ortaklarımız, müvekkil adaylarımız ve paydaşlarımızın kişisel verilerinin Gün’ü etkileyen hukuki bir ihtilaf ile ilgili ya da potansiyel ihtilaflara ilişkin olarak gerekli olduğu ölçüde kullanılması ve mahkemeler ve diğer yetkili kurum ve kuruluşlarla paylaşılması da mümkün olabilir. Bu çerçevede kişisel veriler, Gün’ün hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla Kanun madde 5/2 (ç) kapsamında ve Gün’ün haklarının tesisi veya korunması amacıyla Kanun madde 5/2 (e) kapsamında açık rızanıza gerek olmadan işlenebilecektir. 

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarılabiliriz?

Yalnızca yukarıda belirtilen kişisel verilerin işlenmesi amaçlarını yerine getirebilmek için gerekli olması halinde, Gün’e ilettiğiniz kişisel verileriniz ya da tarafımızca edinilen kişisel verileriniz yurtiçinde yerleşik hizmet / destek / danışmanlık aldığımız üçüncü kişi firmalar ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile yukarıdaki amaçların yerine getirilmesi kapsamında paylaşılabilecektir. 

Kişisel verileriniz mevzuat çerçevesinde bilgilerinizi talep etme yetkisine sahip mercilerden gelecek talepler kapsamında ve uyuşmazlıklar halinde yetkili mercilerle paylaşılabilecektir.

Bilgisayar sistem ve alt yapılarımız Türkiye’de tutulmakta olup, kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımı kural olarak söz konusu değildir.

Kişisel Verilerinizi Hangi Yöntemlerle Topluyoruz?

Kişisel verileriniz tarafımıza elektronik veya fiziki yolla ileteceğiniz dokümanlar ve bilgiler aracılığı ile sözlü, yazılı veya elektronik ortamda otomatik olan ya da olmayan yollarla toplanmaktadır.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir?

Hatırlatmak isteriz ki Kanun madde 11 uyarınca aşağıda belirtilen haklara sahip bulunmaktasınız:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlendiğine ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini talep etme, bu hakkınızı kullanmanız halinde bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme nedenlerinin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, bu hakkınızı kullanmanız halinde bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
  • Elde ettiğimiz bilgilerin otomatik sistemler ile analizi yoluyla hakkınızda ortaya çıkan sonuca itiraz etme ve zarara uğramanız halinde tazminat talep etme.

Gün olarak, yürürlükteki mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz saklı kalmak kaydıyla, sahip olduğunuz bu hakları istediğiniz her zaman ve en uygun şekilde kullanabileceğinizi taahhüt ederiz. Bunun için aşağıda bulunan iletişim bilgileri aracılığıyla bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir:

Gün+Partners Avukatlık Bürosu      

Gün Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi

Esentepe Mahallesi Kore Şehitleri Caddesi No.17 Zincirlikuyu/İstanbul

Tel: 0 (212) 354 00 00

Faks:  0 (212) 274 20 95

E-Mail: kvkk@gun-ip.com